Training Primer DUI DPV1 Service&Repair Suex Fundamentals
Primer Suex Service&Repair DPV1 DUI Fundamentals Training

Latest

GUE DPV

Scooter training logo.jpg

Heb je een scooter en wil je je duiktechniek en planning met scooter verbeteren ?  Heb je nog geen scooter maar wil je al graag meer leren over de verschillende types en bijhorende duiktechniek ?  Wat maakt de ene scooter beter als de andere ?   Hoe ga je ermee om in het water ?  Had je graag meer technische info over onderhoud ?  Graag noodprocedures besproken en geoefend ?  Scooter slepen, buddy slepen,  gasdelen en scooteren,  etc ...   Lijn leggen met de scooter ?  Kan dat ?   Hoe plan ik mijn duik met mijn scooter ?  Scooteren in team ?  Communicatie, team formaties ... 

Dat allemaal en nog veel meer – maar vooral – heel veel plezier ... dat is de GUE DPV1

 

 

Uitrusting voorwaarden :

·       Enkele fles, alsook dubbelsets.

·       Ontspanners : één 2de trap moet met 1,5 tot 2,1m lange slang uitgerust zijn.  Eén eerste trap moet met een manometer uitgerust zijn.

·       Rugplaat & harnas : een eenvoudige rugplaat van roestvrij staal of aluminium met een harnas gemaakt uit 1 doorlopende riem .  Het harnas moet voorzien zijn van een gesp, een kruisgordel (crotch strap) en 5 D ringen, 1 aan linker schouder, 1 aan rechterschouder, 1 op de linkerheup , 1 vooraan op de kruisgordel en een andere achteraan. Het geheel moet er eenvoudige en minimalistische uitzien.

·       Wing : Het drijfvermogen moet op de rug gemonteerd zijn door middel van een wing blaas en dient er eenvoudig en minimalistisch uit te zien.  Geen rekkers om de blaas, volume en grootte aangepast aan de gebruikte flessen.  Voor dubbelflessen mag het volume de 80lbs niet overschrijden, maximum 50lbs bij enkele flessen.

·       Minstens een meter voor diepte en duiktijd

·       Vinnen  vast en stabiel.  Geen split-vinnen, geen „Force-Fins“.

·       Een snij middel (mes of schaar)

·       Duikpak, aangepast aan de watertermperatuur.

·       Een Scooter/DPV – moet van het „tow-behind“ type zijn.  Variabele snelheidsregeling alsook een „clutch“ (zodat propellor kan gestopt worden als motor blijft draaien).   Scooter moet voorzien zijn van koord met boltsnap, te bevestigen aan de voorste D-ring van je harnas.

Indien je geen scooter voorhand hebt is het altijd mogelijk een scooter te huren bij Diveolution voor de cursus (zie ook cursus-prijzen

Om deel te nemen heb je verder minimum een GUE Fundamentals – REC  duikbrevet nodig.

Bij onduidelijkheden of indien er nog vragen zijn, gelieve voorafgaand aan de cursus contact op te nemen.

De DPV1 opleiding omvast minstens 5 duiken en duurt 3 dagen met ongeveer 10 uur les per dag.

Kostprijs voor de 3-daagse cursus is 450 EUR (550 EUR incl. scooter rental).   Dit is enkel voor de opleiding.  Niet inbegrepen zijn registratie kosten bij GUE (95$/persoon), kosten van de instructeur zoals reiskosten, overnachting (indien toepasbaar) en flesvullingen of andere kosten gemaakt tijdens of gerelateerd met de opleiding. Kosten van de instructeur (indien aanwezig) worden gedeeld onder de studenten.

Een verdere gedetailleerde beschrijving van de cursus en de cursusvoorwaarden vind je op volgende link :

http://www.globalunderwaterexplorers.org/content/diver-propulsion-vehicle-level-1

 

 

 

Inschrijven voor de cursus verloopt via de GUE website (contacteer ons eerst voor laatste info ivm data en locaties)

Je moet er een login aanmaken en een "student profiel" invullen.  Op die manier kan de instructeur een beeld krijgen van je duikachtergrond en medische voorgeschiedenis.   Als dat volledig is kan je je aanmelden voor een cursus. (http://www.gue.com/?q=en/class-schedule)

Na het betalen van de registratie (35$) krijg je dan ook al cursus materiaal (electronisch) dat je eventueel al eens kan doornemen voorafgaand aan de cursus (vooral het werkboek/lecture notes)

Eens aangemeld zal de instructeur contact opnemen voor verdere registratie, betaling cursusgeld, details ivm locatie en nodige logistiek.

Hier vind je nogmaals de beschrijving van de procedure :

http://www.globalunderwaterexplorers.org/content/application-procedures-gue-courses

 

Uiteraard altijd beschikbaar voor verdere vragen!

Met vriendelijke groeten,

Peter

 

peter@gue.com

 

 

 

There are no products to list in this category.