Training Primer DUI DPV1 Service&Repair Suex Fundamentals
Primer Suex Service&Repair DPV1 DUI Fundamentals Training

Latest

GUE Fundamentals

 

logo.jpg

GUE Fundamentals

De GUE Fundamentals opleiding legt de basis voor een mogelijks totaal nieuwe manier van duiken. De cursus loopt over 4 volle  dagen en is vooral gericht op het verbeteren en uitbreiden van basisvaardigheden en duiktechnieken, de fundamenten van het duiken. Duiken is fun en hoe meer capaciteit de duiker over heeft om van zijn duik te genieten, hoe meer plezier en genot. De basis hiervoor wordt in de opleiding gelegd. Je duikplezier, comfort en veiligheid wordt, onafhankelijk van je voorbije opleidingsniveau, aanzienlijk verhoogt.

Alles begint met een minimalistische duikuitrusting. Deze configuratie wordt tijdens de cursus in detail besproken en verder geoptimaliseerd. Dit helpt heel wat met een goede trim en balans in water en hier wordt veel aandacht aan besteed. Het fijnstellen van trim en drijfvermogen (gestroomlijnde houding in het water, perfecte controle bij stijgen en dalen), alsook alle aspecten van een „gebalanceerde uitrusting“, worden grondig uit de doeken gedaan. Voorbeelden worden geillustreerd met video en nadien wordt er in het water verder op geoefend.

De betekenis en het doel van verschillende vinslag technieken worden behandeld en eveneens door middel van video verduidelijkt. Ook dit wordt geoefend en verder verfijnd tijdens de oefenduiken.

Hierop verder bouwend, worden elementaire noodgeval scenario’s zoals bijvoorbeeld een snelle en efficiente opvang van een  „Out-of-Gas“ Duiker („Safety-Drill“) of de correcte bediening van je uitrusting in geval van gas verlies („Valve-Drill“), in detail  besproken. Dit wordt opnieuw verduidelijkt door middel van video en wordt op het droge meermaals geoefend, alvorens dit alles in het water te oefenen in combinatie met goede trim en uitbalancering.

Tijdens de briefing, voorafgaand aan elke duik, worden de vooropgestelde oefeningen en verwachtingen nauwgezet uitgelegd.  Na de duik volgt een gedetailleerde nabespreking waarbij elke deelnemer uitvoerig een persoonlijke evaluatie krijgt, samen met  duidelijke doelstellingen voor de volgende duiken.

In verdere theorie lessen wordt eveneens uitvoerig ingegaan op duikplanning, risico en limieten van ademgassen, inclusief duiken met Nitrox. Uiteraard wordt ook hier veel aandacht besteed aan de praktijk.

Op het einde van opleiding ontvangt elke deelnemer een individuele evaluatie dat persoonlijk wordt besproken, inclusief het overlopen van eventuele aandachtspunten naar de toekomst toe. Je kan de opleiding afronden met een „Fail“ (niet geslaagd),  een „Provisional“ (geslaagd onder voorwaarden) en een „Rec- of Tech pass“ (geslaagd voor recreatief of technisch niveau).

Om verdere technische opleiding bij GUE te volgen (Tech, Cave) heb je een „Tech pass“ nodig. Met een Rec-pass kun je, indien interesse, verder in het recreatieve programma van GUE. Ten allen tijde kan je je certificaat opwaarderen door middel van extra duiken met je instructeur op een later tijdstip. Je kan de cursus doen met enkele fles en zonder lamp maar had je graag een Tech-pass, dan dient de cursus met dubbelset, kabellamp en reserve lampen te gebeuren. Bij de technische  opleiding wordt immers verondersteld dat je alle vaardigheden onder de knie hebt, gebruik makend van dit extra materiaal.

Uitrusting voorwaarden :

  • Dubbelset, alsook enkele flessen (met dubbele kraan)
  • Ontspanners : één 2de trap moet met 1,5 tot 2,1m lange slang uitgerust zijn. Eén eerste trap moet met een manometer uitgerust zijn.
  • Rugplaat & harnas : een eenvoudige rugplaat van roestvrij staal of aluminium met een harnas gemaakt uit doorlopende riem . Het harnas moet voorzien zijn van een gesp, een kruisgordel (crotch strap) en 5 D ringen, 1 aan linker schouder, 1 aan rechterschouder, 1 op de linkerheup , 1 vooraan op de kruisgordel en een andere achteraan.  Het geheel moet er eenvoudige en minimalistische uitzien.
  • Wing : Het drijfvermogen moet op de rug gemonteerd zijn door middel van een wing blaas en dient er eenvoudig en minimalistisch uit te zien. Geen rekkers om de blaas, volume en grootte aangepast aan de gebruikte flessen. Voor dubbelflessen mag het volume de 80lbs niet overschrijden, maximum 50lbs bij enkele flessen.
  • Minstens een meter voor diepte en duiktijd
  • Vinnen vast en stabiel. Geen split-vinnen, geen „Force-Fins“.
  • Een snij middel (mes of schaar)
  • Onderwater nota boekje („Wetnotes“)
  • Spoel en oppervlakte signalisatie boei (osb)
  • Duikpak, aangepast aan de watertermperatuur (droogpak sterk aanbevolen ! )

 

Bij onduidelijkheden of indien er nog vragen zijn, gelieve voorafgaand aan de cursus contact op te nemen.

Kostprijs voor de cursus is 600 EUR. Dit is enkel voor de opleiding. Niet inbegrepen zijn registratie kosten bij GUE (95$/persoon), kosten van de instructeur zoals reiskosten, overnachting (indien toepasbaar) en flesvullingen of andere kosten gemaakt tijdens of gerelateerd met de opleiding. Kosten van de instructeur worden gedeeld onder de studenten.

Een verdere gedetailleerde beschrijving van de cursusvoorwaarden vind je op volgende link :

http://www.globalunderwaterexplorers.org/content/gue-fundamentals

Inschrijven voor de cursus verloopt via de GUE website. (contacteer ons eerst voor laatste info ivm data en locaties). Je moet er een login aanmaken en een "student profiel" invullen. Op die manier kan de instructeur een beeld krijgen van je  duikachtergrond en medische voorgeschiedenis. Als dat volledig is kan je je aanmelden voor een cursus . Na het betalen van  de registratie (95$) krijg je dan ook al een heleboel cursus materiaal dat je best kan doornemen voorafgaand aan de cursus.

Eens aangemeld zal de instructeur contact opnemen voor verdere registratie, betaling cursusgeld, details ivm locatie en nodige  logistiek.

Hier vind je de procedure :

http://www.globalunderwaterexplorers.org/content/application-procedures-gue-courses

Uiteraard altijd beschikbaar voor verdere vragen!

Met vriendelijke groeten,

Peter

 

There are no products to list in this category.