Training Primer DUI DPV1 Service&Repair Suex Fundamentals
Primer Suex Service&Repair DPV1 DUI Fundamentals Training

Latest

GUE Fundamentals Part 1

logo.jpg

Heb je interesse in GUE maar ben je niet zeker of het iets voor jou is ?  Had je graag GUE wat beter leren kennen op een relaxte manier ?  Will je ervaren hoe een GUE opleiding verloopt ?  Heb je vragen over het materiaal ?  Zou je graag een intro krijgen in de GUE duiktechnieken met een GUE instructeur ?  Dan is de Fundamentals Deel 1 misschien iets voor jou.

De GUE Fundamentals Deel 1 is een inleiding tot GUE, de GUE opleidingen en vooral de unieke GUE duikwijze.  De opleiding loopt typisch over 2 volle dagen.   Naast wat theorie en oefeningen op het droge, gaan we vooral duiken en zodoende werken aan trim, balans en drijfvermogen.  Ook krijg je een intro in de verschillende propulsie/vin technieken en een introductie in de gestandaardiseerde veiligheidstechnieken.

Alles begint met een minimalistische duikuitrusting. Deze configuratie wordt tijdens de cursus in detail besproken en verder geoptimaliseerd.  Dit helpt heel wat met een goede trim en balans in water en hier wordt veel aandacht aan besteed.  Het fijnstellen van trim en drijfvermogen (gestroomlijnde houding in het water, perfecte controle bij stijgen en dalen), alsook alle aspecten van een „gebalanceerde uitrusting“, worden uit de doeken gedaan.  Voorbeelden worden veelal geillustreerd met  video en nadien wordt er in het water verder op geoefend.

 

De betekenis en het doel van verschillende vinslag technieken worden behandelt en eveneens door middel van video verduidelijkt. Ook dit wordt geoefend en verder verfijnd tijdens de oefenduiken.

Na elke duik volgt een gedetailleerde nabespreking en krijg je een hele boel tips om de volgende duik toe te passen.

Op het einde van de opleiding ontvangt elke deelnemer een individuele evaluatie dat persoonlijk wordt besproken, inclusief het overlopen van eventuele aandachtspunten naar de toekomst toe. 

NIEUW :  De opleiding is een intro maar kan afgesloten worden met een brevetering die je toegang geeft tot de Fundamentals Part 2 / Deel 2.   Daar wordt de fundamentals opleiding gefinalizeerd (zie info Fundamentals opleiding

 

Uitrusting voorwaarden :

·       Enkele fles, alsook dubbelsets.

·       Ontspanners : één 2de trap moet met 1,5 tot 2,1m lange slang uitgerust zijn.  Eén eerste trap moet met een manometer uitgerust zijn.

·       Rugplaat & harnas : een eenvoudige rugplaat van roestvrij staal of aluminium met een harnas gemaakt uit 1 doorlopende riem .  Het harnas moet voorzien zijn van een gesp, een kruisgordel (crotch strap) en 5 D ringen, 1 aan linker schouder, 1 aan rechterschouder, 1 op de linkerheup , 1 vooraan op de kruisgordel en een andere achteraan. Het geheel moet er eenvoudige en minimalistische uitzien.

·       Wing : Het drijfvermogen moet op de rug gemonteerd zijn door middel van een wing blaas en dient er eenvoudig en minimalistisch uit te zien.  Geen rekkers om de blaas, volume en grootte aangepast aan de gebruikte flessen.  Voor dubbelflessen mag het volume de 80lbs niet overschrijden, maximum 50lbs bij enkele flessen.

·       Minstens een meter voor diepte en duiktijd

·       Vinnen  vast en stabiel.  Geen split-vinnen, geen „Force-Fins“.

·       Een snij middel (mes of schaar)

·       Duikpak, aangepast aan de watertermperatuur.

Indien je uitrusting niet zou voldoen aan de voorwaarden kunnen we voor jou uitrusting voorzien tijdens de cursus (wing, backplate, longhose, fles enz ... ).

Om deel te nemen heb je verder een duikbrevet nodig van een erkende duikfederatie.

 

De opleiding omvast minstens 3 duiken en duurt 2 dagen met ongeveer 10-12 uur les per dag.

Op aanvraag behoort een kortere introductie (1 dag) ook tot de mogelijkheden (zonder mogelijkheid tot brevetering)
 

Kostprijs voor de 2-daagse cursus is 300 EUR.   Dit is enkel voor de opleiding.  Niet inbegrepen zijn registratie kosten bij GUE (40$/persoon), kosten van de instructeur zoals reiskosten, overnachting (indien toepasbaar) en flesvullingen of andere kosten gemaakt tijdens of gerelateerd met de opleiding. Kosten van de instructeur (indien aanwezig) worden gedeeld onder de studenten.

Een verdere gedetailleerde beschrijving van de cursus en de cursusvoorwaarden vind je op volgende link :

http://www.gue.com/gue-fundamentals-part-1

Bij onduidelijkheden of indien er nog vragen zijn, gelieve voorafgaand aan de cursus contact op te nemen.

Inschrijven voor de cursus verloopt via de GUE website. (contacteer ons eerst voor laatste info ivm data en locaties)

Je moet er een login aanmaken en een "student profiel" invullen.  Op die manier kan de instructeur een beeld krijgen van je duikachtergrond en medische voorgeschiedenis.   Als dat volledig is kan je je aanmelden voor een cursus. (http://www.globalunderwaterexplorers.org/class-schedule)

Na het betalen van de registratie (35$) krijg je dan ook al cursus materiaal (electronisch) dat je eventueel al eens kan doornemen voorafgaand aan de cursus (vooral het werkboek/lecture notes)

Eens aangemeld zal de instructeur contact opnemen voor verdere registratie, betaling cursusgeld, details ivm locatie en nodige logistiek.

Hier vind je nogmaals de beschrijving van de procedure :

http://www.globalunderwaterexplorers.org/content/application-procedures-gue-courses

 

Uiteraard altijd beschikbaar voor verdere vragen!

Met vriendelijke groeten,

Peter

 

peter@gue.com

 

 

 

There are no products to list in this category.